Wednesday, March 4, 2009

Ku Li : Lebih baik jadi pesara politik daripada gurkha UMNO


Kesian teman pada Ku Li. Udah dekat setahun Ku Li cuba memperbetuikan gaya hidup UMNO supaya kembali pada asai. Tapi mampuih tak disior oleh UMNO. UMNO Najib tak lagi peduli akan kata2 Ku Li. Pada Najib, Ku Li udah menopause. Zaman kegemilangan Ku Li udah berakhir. Ku Li cuma gurkha UMNO. Cakap seorang gurkha tidak mendatangkan apa2 kemudaratan kepada UMNO Najib.

Teman cadangkan kepada Ku Li agar letak semua jawatan dalam UMNO dan juga letak jawatan sebagai AP Gua Musang. Buat peronjang ape mike nunggu tunggui UMNO tu lagi. Takkan mikepun nak terojun bungkuih dengan UMNO. Bukanker mike udah setahun bercakap mencadangkan kepada UMNO macam mane cara nak pulihkan UMNO. Takkan mike tak tahu macam mane mike disekat dari bertanding jawatan presiden. Ataupun lebih baik mike istiharkan bahawa mike adalah PM Gua Musang. Satu undi tu hanya melayakkan mike menjadi PM Gua Musang jer. PM kepada musang2.

Hari ni mike sekali lagi bersuara. Tapi adakah UMNO nak nengor suara mike? Adakah UMNO Najib sanggup setuju buat PRU di Perak. Mampuih deme tak sanggup. UMNO kat Bukit Gantang tengah guling pering tak nak PRK. Kalo deme boleh hidupkan arwah AP lama, udah lama deme hidupkan balik. Waktu2 begini UMNO cukup takut kalo ada di kalangan ADUN deme yang mati di Perak. Deme cukup bimbang. Tapi mike pulak gatai suruh buat PRU di Perak. Ape ker tabiatnyer mike ni?

Teman cukup hormat pada mike walaupun UMNO Najib langsung tak pandang mike. Baikler mike dengor cakap teman. Cakap seorang yang pernah mengundi calon S46 yang bertanding di Kuala Kangsar pada tahun 1995.

Dengan sukacitanya teman cadangkan supaya mike kosongkanler AP Gua Musang. Teman yakin mike akan kembali disukai oleh rakyat Malaysia khususnya di Kelantan walaupun mike cuma seorang pesara politik. Teman yakin yang mike akan dilihat sebagai tokoh yang cukup bertamadun setelah menjadi pesara politik berbanding jikalau mike terus menjadi gurkha UMNO?

Mike pikioler sendiri, nak jadi pesara politik atau nak jadi gurkha UMNO?

Ingat, umur mike tu udah senja. Entah esok, entah lusa. Mungkin mike dulu, mungkin teman dulu ..

Wallahualam.

No comments:

Post a Comment