Friday, January 29, 2010

Sape pandei .. ape name pisang ini?

Tajnur .. syyyy

13 comments:

  1. salam

    udah jadi pakar botani yop keme

    ReplyDelete
  2. Salam Yop..

    bukan pisang raja udang ke tu?

    ReplyDelete
  3. rasanya pisang raja udang juga..

    ReplyDelete
  4. Ade teman dengar kekata kawan2, pisang beracun. Tak boleh makan. Betul ke Yob?

    ReplyDelete
  5. mengkalu nengo labun oghang, ase pelik je ropenye ade le yang tak bolehnye. Memang pisang tu ada sejaghohnye tersendighi. Romah teman ade dua perodu. Kalu udah masok kalanye tu akan meghoh kekuningan sikit. Rasanye yaamat. Kalu buat banana split lagi sedap.Kalu makan paling kuat sebiji je lalu lepas tu mue rase perut. Kengkawan teman bekenan bebeno.

    ReplyDelete
  6. Salam!
    Biasanya org gelor pisang udan atau pisang raja udang mknan dewa2! Tapi mase teman kecik2, tak payah tunggu dewa tughun dah habih kena ghageh. Tak sedap mana pun tp mase kecik2 tu semedang nye lapo, tambahan pula hak org punya, tu yg buat sedap!

    ReplyDelete
  7. Lepas Dorian ,Pisang Pulak .........

    ReplyDelete
  8. Untuk harga emas jongkong dan lain-lain yang hebat sila hubungi kami di goldman999.9@hotmail.com.

    Harga lagi murah daripada Habib, Poh Kong dan dealer2 lain. Bekalan antarabangsa.

    Rebat tunai segera RM 1,000 hingga RM 1, 500.

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  9. Salam ..

    Kalo di tempat teman buah pisang jeneh ini ada keturunan yg tk boleh makan.. mcm kat peghak keturunan pak kadok tk boleh makan ikan tapah..

    Teman cadangkan mike paporkan buah2an eksotik negeri peghak..
    name dan jeneh2nye..
    di mane tempat byk didapati..
    khasiatnnye..
    kegunaannye..
    caghe masaknye..

    ReplyDelete
  10. Link le blog ni kat loghat Perak bagus ni :
    http://pakngahyobkider.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Salam semue ..
    Sebenornye bulan lepaih buat pertama kalinye teman dapat nyentei pisang ni sebiji. Kawan teman daghi Selama yang maginye. Takler beghape sedap. Bini pulak takut nak goreng atau buat jemput atau pengat. Penyudahnye busuk begitu jer.
    Patutnye teman terai buat cukei pisang daghi pisang udang ni ..

    ReplyDelete
  12. tak penah tguk buah pisang tu pun..

    ReplyDelete