Monday, April 26, 2010

Mentaliti penyokong UMNO ...

Esperalzi said...

Nampak sangat artikel ni sakit hati sbb BN menang. Dah kalah tu ngaku je lah kalah. 1725 tu bukannya kecik, lebih besar dari majoriti yg Pakatan kau menang di situ pd PRU12 pd 2008, cuma 198 undi

MIC pinjamkan Kamalanathan pd UMNO? Bodoh dan dongok punya analisis! Nampak sangat kau nak adudombakan MIC dan UMNO, ni sebab kalah punya pasal lah tu! BN adalah BN, bukan UMNO atau MIC saja. Hulu Selangor dah berpenggal2 diamanahkan pada MIC mengikut sistem pembahagian kerusi dalam BN. Kalau ikut MIC, mereka mau Palanivel tp BN berkeras mau org lain dari MIC, so tak timbul soal MIC pinjamkan Kamalanathan pd UMNO.

Korang Pakatan Rakyat pula camno? PAS pinjamkan HUlu Selangor pd PKR? Dengar citer PAS nak letak Ismail Kamus kat situ kan?

Mampukah BN pertahan H Selangor di PRU13? Definitely mampu! Soalan aku pula: mampukah Pakatan rakyat wujud hingga ke PRU13? Hai, silap2 haribulan, sebelum PRU13, kau punya Pakatan akan jadi bubur dan dibubarkan. Nasib baik wakil2 PAS semua dipaksa cagar bini melalu baiah, jika tak bebondong2 lah wakil2 PAS tu lompat keluar mcm wakil2 PKR!

KO toksah dok susah2 sgt tentang nasib UMNO/BN di PRU13. Jaga Pakatan kau dulu tu. Aku punya ramalan tak lama lagi PKR akan hancur mcm Semangat 46, lepas tu tinggal lah PAS dan DAP dalam kelambu. Hai, bolehkah PAS dan DAP tidur sekatil tanpa PKR? Dulu PKR tidur kat tengah2, PAS dan DAP kat ketiak kiri dan kanan PKR.

Kesian Pakatan Rakyat....dah kalah meracau pula

8 comments:

  1. had itu aje le analisis mentaliti AMNI ni

    ReplyDelete
  2. SOALAN BOCOR MATEMATIK UPSR,PMR,SPM 2010 KLIK http://www.maths-catch.com/index.php?ref=fokusspm

    ReplyDelete
  3. SOALAN BOCOR MATEMATIK UPSR,PMR,SPM 2010 KLIK

    ReplyDelete
  4. biasalah tahap minda dan analisis penyokong umno, bodoh lagi bangang. Nasiblah aku ini bukan melayu umno atau melayu standard perkasa..kalau mcm nilah standard org melayu berfikir, tak taulah apa lagi nak cakap.

    ReplyDelete
  5. Cuba tanya tu UMNO punya orang. Lu ingat lu jantan, bubar dun perak

    Dango,
    Suka tak suka, saya kenna cakap. PAS kali ni lembap sikit. Oooi kalau PKR kata dia mau lead, PAS boleh support dari day one mah
    Tengok hanyalah DAP masih berprinsip & emmpunyai setiakawan yang tinggi. Tiap2 pilihanraya, tak kira siapa bertanding, DAP sokong & bertungkus lumus 110%. PAS sudah lupa tentang jasa DAP menrangkap 85% cina bagi Nizar. & Lathing in return

    Dango,
    Saya harap kali ni PKR/PAS kenna return favour. Sokomg DAP 100% untuk merampas Sibu. Jangan sabo orang. Wong Ho Leng akan mengambil balik maruah bagi Pakatan Rakyat di Sibu
    DAP adalah sesebuah parti dari semenanjung yang benar2 berjaya di East Malaysia. DAP menewas SUPP di Sibu pada tahun 1982, dengan majoriti 200+

    ReplyDelete
  6. Pas dah serik berkempen untuk PKR! Baca sini:

    http://satulimatiga.blogspot.com/2010/04/pas-serik-berkempen-untuk-pkr.html

    ReplyDelete
  7. Orang Melayu selama-lama kena tipu. MIC makan isi penyokong UMNO makan kuah. Itulah konsep 1Malaysia.

    ReplyDelete
  8. Salam!
    Ate beghape lame le gamoknya UMNO nak teghuih menipu oghang Melayu? Tempoh begitu lame selama 52 tahun, takkan nak lupe setahun dua begitu saja!

    ReplyDelete