Sunday, July 15, 2012

12. Muhyiddin meghayu pade Najib ...

Muhyiddin dapat meghasekan lagi lambat PRU, lagile ghumit untuk ameno menang. Tengah boleh menang ini walopun tipih, tak mengape, janji menang. Kene buwat PRU sekaghang ato dalam tahun ini juge, katenye. Kalo sampa tahun depan, susah untuk ameno menang. Kalo ameno tak menang, macam mane Muhyiddin boleh ganti Najib. Tapi Najib nampak tak nak seghahkan kuwase pade Muhyiddin ... Najib tawu akibatnye.  Seghah pade Muhyiddinpun diye ke dalam, dapat pade PRpun diye ke dalam ...

Senang ceghite, lambat ke cepat PRU 13, Najib bukan lagi sebaga PM ...
 

1 comment:

 1. YIP KUM FOOK (MCA GOMBAK) WAJARKAH GELARAN DATUK DIGUGUR?

  WAJARKAH GELARAN DATUK DIGUGUR?

  Justeru itu adalah amat wajar gelaran datuk yang disandang oleh Yip Kum Fook digugurkan atau patus ditarik balik. Perbuatan Yip Kum Fook (MCA Gombak) merupakan satu penghinaan keatas gelaran datuk! .

  Amat memalukan seorang yang bergelar datuk membuat kerja kotor sebegini!!. Ia satu kesalahan jenayah (sombong, tipu, fitnah dan kalau isteri orang). Mana mungkin seorang bergelar datuk terlibat dengan jenayah!! Rakyat Buddhisme supaya tidak mudah diperbodoh-bodoh dengan lakonan politik kotor dalam Kuil Buddha untuk mengaibkan individu tertentu. "Kita dijadikan 'penonton bodoh' yang seakan-akan merelakan apa sahaja watak yang mereka lakonkan".

  "Politik kita memerlukan nafas baru dan dibersihkan dari golongan yang jijik dan kotor ini! Kita perlukan politik idea, bagaimana dan cara membangunkan umat dan rakyat agar hidup berdisiplin, bermaruah dan bertamadun. "Buddhisme melarang didedahkan aib peribadi yang tidak membabitkan kezaliman terhadap orang lain seperti zina, minum arak, berjudi dan seumpamanya (Five precepts) hendaklah ditutup semampu mungkin. "Tiada keperluan menubuhkan suruhanjaya khas bagi kes-kes maksiat peribadi. Ini hanya akan membazirkan harta rakyat,"

  ReplyDelete