Thursday, July 22, 2010

Apa MSK kata tentang Bota & Belanja?

... Dari 12 kerusi selamat Umno, hanya 5 kerusi sahaja yang boleh dikira selamat kerana sokongan orang Melayu. Malah kalau ditolak Belanja dan Bota, hanya tinggal 3 kerusi yang di sokong oleh orang Melayu. Aku cuba menolak Bota dan Belanja kerana kemenangan atau kekalahan BN atau PR ditempat tersebut bukan kerana sentimen orang Melayu, tetapi kerana masalah kepimpinan. Tahun 99, PKR menang di Bota. Pas menang di Belanja dan Parlimen Parit. BA (pada masa tersebut) menang di Parit kerana masalah kepimpinan Umno.

Tahun 2004, BN menang balik disemua kawasan tersebut apabila masalah kepimpinan mereka diselesaikan, manakala BA menghadapi masalah apabila Pas dan PKR Parit asyik bercakaran. Tahun 2008, BN dapat mengekalkan kemenangan, walaupun berlaku tsunami diseluruh negara kerana PAS dan PKR masih menunjukkan siapa lebih handal. Selagi Pakatan Rakyat Parit tak boleh bekerjasama, mampuih pi la kat hangpa. Ooopss! melalut pulak aku... - MSK

Sumber : http://ureka.asia/

2 comments:

  1. oh tu ke perangei pemimpin,ahli & penyokong PAS & PKR bile menang yek? Nak tunjuk ek semedang? Kroje tak buat? Perpaduan tak jage? Ate bile nak tumbangnye UMNO & Bn rope tu? Padan muke le PAS & PKR kaloh gitu kat Bota,Belanja (Parit).

    A ah teman pun nak pinjam ayat MSK le rope tu:

    "Selagi Pakatan Rakyat Parit tak boleh bekerjasama, mampuih pi la kat hangpa."

    hehe

    ReplyDelete